Voicularea

Posted: 10 august 2012 in Uncategorized

Separarea sau separația puterilor într-un stat este o chestie extrem de simplă și tocmai din acest motiv nu o mai reiau aici. Pentru noi, muritorii de rînd ar trebui să fie un motiv de mîndrie: uite domnule ca avem și noi stat de drept. Nu ne ține de foame sau de frig, dar e acolo, ne poate ajuta la nevoie. Deasemenea dă bine afară, la străini.

Nenea Voicu însă crede ca dacă are pentru o vreme microfonul, poate debita orice, ca în cazul declarației de aici.

Dacă n-aș știi exact ce vrea sa zică, mai că i-aș trimite un premiu. Da domnu’ Voicu, aveți dreptate! Cînd un politician intră în vizorul justiției, înseamnă fară putință de tăgadă că acea acțiune are puternice conotații politice, numai și numai pentru că un politician este subiectul acțiunii, în cazul nostru domnul Dobre, fost ministru.

Din nefericire, insinuarea dumitale este atît de puerilă, că nici nu știu cum să o iau: glumă proastă, o vrăjeală la plesneală, doar, doar convingi pe careva, crasă incultură politică, rea-voință sau pur și simplu vorbește gura fără să consulte mintea.

Persecuțiile politice s-au încheiat (sper eu definitiv, dar cu actualele evenimente nu mai bag mîna în foc) pe 25 Decembri 1989. Începînd cu acea dată, nici un actor de pe scena politică nu a mai fost băgat la zdup pentru convingeri politice. Avem în parlament oameni certați cu legea, condamnați, penali și alte specimene, dar în nici o pușcărie din România nu veți găsi persecutați pentru convingeri sau crezuri politice.

Problema dumitale este că nu poți să faci diferența între cele două, persecuție politică pe motive de doctrine sau ideologii și răspundere juridică, pentru că dintr-o tragică nefericire, partidul din care faci parte a uitat cu desăvîrșire ce mai e aia o convingere politică. Și trebuie să recunosc faptul că de la el, de la PNL așteptam o atitudine în acord cu platforma politică a partidului. Dacă partidul n-ar avea așa ceva, ai avea scuze, dar dintre toți actorii politicii actuale, numai voi aveți autoritatea istorică să revendicați morala ca virtute politică. Regret profund că șeful dumitale, și alți lachei din jurul lui iși bat joc de înaintașii liberali, mai nou chiar cu voce tare și acum chiar dumneata, prin aceste declarții iresponsabile.

Concluzionînd aceste gînduri, vă rag frumos să vorbiți cu Superman să vină să dea timpul înapoi pînă in momentul de dinaintea acestei declarații și să o reformulați!

Lasă un comentariu