Simplistica simpla

Posted: 6 august 2012 in Uncategorized

Trec rapid peste faptul ca si simpla mentiune ca nu sunt sub nici o forma basist ar fi neglijabila si neglijata totodata, fanaticii uselisti nu m-ar crede pe cuvant, ceilalti m-ar numara in ceata lor, drept urmare nu ma obosesc sa dau explicatii care tin de zona ideologica.

Deasemenea, nota asta nu este nici pentru cei care in disperare de cauza rezuma totul la persoane. Daca as merge pe ideea asta ar trebui sa sterg jumatate din lista prietenilor si reali si de pe feisbuc.

Nici nu cred ca scriu chestia asta pentru altcineva in afara de mine insumi, scopul fiind acela de a-mi verifica sanatatea mentala, gandirea la rece si eventual rezistenta la stress peste cativa ani cand voi reciti ce am debitat in anul de gratie 2012.

Sa recapitulam: ati auzit bancul acela cu Ion care intalnindu-se cu cel mai bun prieten al sau, Zoltan, incepe sa-l bata in disperare. Intr-o pauza de publicitate, Zoltan il intreaba pe Ion de ce da in el, la care Ion raspunde cu o alta intrebare: ma, voi l-ati omorat pe Mihai Bravu’? Ioane, asta a fost acum 400 de ani! Si ce daca, io acu’ am aflat!

Cam asa imi imaginez eu o situatie de viata peste 50 de ani, cand romanii vor sta cu armele (de preferinta Kalashnikov ca le cumparam cu reducere) indreptate catre vest cum stau coreenii spre sud, vigilenti ca nu cumva stafia lui Base sa intre in Romania ascunsa in portbagajul masinii vreunui vizitator ratacit pe autostrazile pustii care duc spre nicaieri.

Sigur ca exagerez, asa ceva nu se poate intampla in viata reala. Dar referendum fara motiv? (aici o sa primesc un milion de mesaje cu chestii de genul: incalcarea constitutiei, dictator, taiere de salarii, mincinos etc. lucruri generice care ma lasa absolut rece pentru simplul motiv ca nu asta e subiectul notei mele. Si eu am parinti pensionari!!!)

Basescu trebuia sa plece! In 2014, nu cand vrea opozitia (sau puterea in cazul nostru) sa-i ne/recunoasca legitimitatea, constitutia se poate schimba, dar nu peste noapte cu ougeuri, alternanta la putere este nu numai benfica pentru popor dar si pentru specimenele pe nedrept numite politicieni, dar la alegerile generale care au loc la 4 ani.

Citesc si alte comentarii scrise de uselisti devotati care vad totusi realitatea mai pragmatic si ei spun ca din punct de vedere economic, decizia cecereului este mult mai paguboasa decat referendumul in sine si eu adaug chiar decat validarea referendumului. De ce? Pentru simplul motiv ca reputatia noastra internationala a atins cosul de gunoi. Pana ieri, 2 august 2012 era pe tobogan. De azi, gata, plimbarea pe tobogan s-a sfarsit. Lumea civilizata ne va pune la un index unde ne vom petrece mare parte din viata noastra, astia care suntem vii si n-am votat. Cei care traiesc din mila statului, vor avea totusi parte de inmormantari subventionate, preferabil in gropi comune ca sa se mai dea un ultim mesaj de unitate in rezistanta contra statului de drept, pe nedrept numit astfel.

Cum poate un om normal, care mai citeste un ziar din cand in cand, sa creada ca Romania in starea ei actuala poate sa functioneze de una singura? Cum poate un om sanatos la cap sa spuna: „aveam doua variante: sa mergem cu majoritatea fara cvorum si sa ne asumam izolarea, sau sa respectam constitutia”. Deci un prim-ministru de Uniune Europeana ia in considerare chiar si teoretic varianta izolarii. Pai nenea Swoboda, unchiuletul lui politic nu i-a spus ca Austria inca mai trage din ponoasele izolarii din 2000?

Ca sa fie foarte clar, amintesc aici un amanunt pe care foarte putini il comenteaza: slariile si pensiile bugetarilor au fost taiate pentru un motiv cat se poate de simplu si anume ca sursa acelor salarii este imprumuturile din afara, FMI, BM si BCE! Haideti sa nu ne mai imbatam cu apa rece, ca noi suntem bogati, ca „muntii nostri aur poarta” ca Voiculescu o sa sustina bugetul de stat ajutat de Patriciu si Vantu, ca cei mai avuti vor plati impozitele la zi si astfel noi vom fi independenti financiar, ca agricultura noastra va produce surplus de hrana si noi ne vom imbuiba cu bunatati si vom mai da si la altii. Sa fim seriosi macar o data in luna august si sa acceptam ca nu producem cat consumam, si ca pentru salarii si pensii bugetare avem nevoie de imprumuturi externe. Nu stiu ce ganduri are delegatia FMI la ora asta, insa eu prevad un esec al negocierilor si o amanare fara termen a urmatoarei transe de bani. Intrarea in incapacitate de plata e o chestiune de timp in conditiile politice actuale. Si ce daca? vor zice unii. Asa e, nu conteaza, atata timp cat useleul vegheaza! Sa vedem ce se mai intampla in cateva luni dupa alegeri cand toti cei care asteptau mierea si laptele cu secera si ciocan vor fi asteptat in zadar. Electoratele au memorie scurta, si chiar foarte scurta in unele cazuri, extrem de schimbatoare in situatii de urgenta cum ar fi foamea!

Totusi, e posibil ca useleu’ sa aiba o formula magica si ca emanciparea noastra economica sa ia avant dupa 12 septembrie. In acest caz, sa vezi atunci cereri de emigrare in Romania la ambasada noastra de la Washington! Pana atunci, eu ma rog sa nu fim dati afara in suturi din Uniunea Europeana ca va fi vai si amar de fundul nostru!

P.S. Coreenii din nord, cred despre ei insisi ca sunt cea mai bogata si puternica natiune de pe pamant, ca ei au castigat meciul cu Brazilia cu 1-0 si ca Americanii vor ca sa-i invadeze din simpla gelozie. Eu cred ca nici noi nu suntem prea departe daca ne mai drogam cu venin de ura si impostura.

P.P.S ‘Avem un deficit mare şi el trebuie finanţat. Atunci când nu avem capacitatea de a atrage fonduri externe, intervine un gol de finanţare.’ Asa grait-a guvernatorul. Poate ca stie el ce stie… Citeste intreaga declaratie a domniei sale aici.

Comentarii
  1. Vlad cu Tepe spune:

    E adevarat ca adversarii lui Base sunt niste nenorociti. Dar el a ajuns in situatia asta urata, in care a atras si natia intreaga, doar din vina lui.
    A avut timp suficient sa arate ca e in stare sa faca ceva demn de un presendinte. Iti amintesti 3 lucruri bune pe care le-a facut cat timp a fost in functie?
    E foarte greu sa fii eficient ca lider, cand pasiunea ta cea mai mare este sticla de Whsky. Mi-e mila de el ca om, dar tipul chiar e dependent de alcool. Are stari de sevraj atunci cand nu bea.
    La Cotroceni a repetat exact greselile pe care le-a facut ca Primar al Capitalei. Adica, dupa un inceput furtunos, dar bun, a dat de gustul polemicii si a lasat totul balta. I-a placut sa se planga mai mult decat sa faca treaba.
    Falimentul lui insa, nu inseamna reusita celor care i-au luat locul.

Lasă un comentariu